vineri, 19 aprilie, 2024

Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă

Distribuie:

Publicat:

Joel Weber, un student din Texas, a fost determinat să găsească o soluție alternativă pentru a evita costurile exorbitante ale chiriilor. În loc să se confrunte cu prețurile ridicate ale căminelor universitare sau ale chiriilor din oraș, Weber și-a construit propria locuință mică și mobilă.

Înainte de a începe cursurile la Universitatea din Texas, Austin, Weber a realizat că nu dorește să locuiască în cămin și că, în plus, nu își permitea să plătească chirii mari. În schimb, el a decis să își construiască propriul adăpost, care să fie atât practic, cât și confortabil.

Obținând puțină experiență practică de la un tâmplar și un instalator, Weber a împrumutat cărți de arhitectură de la bibliotecă pentru a-și ghida construcția. Cu toate economiile și banii puși deoparte, el a reușit să construiască o casă mobilă de 13,5 metri pătrați, costul total fiind sub 15.000 de dolari.

Chiar dacă locuința sa are dimensiuni mici, ea oferă toate facilitățile necesare, inclusiv duș, bucătărie, birou, dormitor și o mică „sufragerie”. Această inițiativă a permis lui Weber să scape de chirie și să își planifice continuarea studiilor fără să se îngrijoreze de datorii financiare.

Deși a primit mai multe oferte pentru a vinde casa mobilă, Weber dorește să rămână în ea cât mai mult posibil. El se gândește chiar să o închirieze ca locuință de vacanță în viitor. Pentru el, casa mobilă oferă un sentiment de intimitate și libertate, simțindu-se ca și cum ar fi sub o boltă de copaci, ceea ce îl face să aprecieze cu adevărat spațiul creat de el.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img