marți, 7 mai, 2024

PMP : Un uriaş PAS către Uniunea Europeană

Distribuie:

Publicat:

Partidul Mişcarea Populară (PMP) salută victoria categorică a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), în alegerile parlamentare anticipate, organizate în Republica Moldova. Un rezultat istoric pentru românii basarabeni care reuşesc să transmită un semnal privind continuarea procesului de apropriere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Obţinerea de către PAS a majorităţii absolute în Parlamentul de la Chişinău creează un cadru solid de reconfigurare a strategiilor de dezvoltare şi modernizare a societăţii din Republica Moldova pe baza unui sistem coerent de valori şi standarde occidentale.

Partidul Mişcarea Populară consideră că în acest moment basarabenii au ales spaţiul european de stabilitate şi securitate, au decis că drumul lor duce spre Bruxelles, via România, lăsând în urma Moscova, având drept rezultat crearea unei conştiinţe anti-comuniste şi anti-staliniste în Basarabia istorică.

În continuare, România va trebui să joace un rol esenţial în stabilirea acelor strategii de cooperare economică, politică şi socială cu aplicabilitate imediată în relaţia cu Chişinăul, sprijinind atât procesul de reforme anunţat de Preşedintele Maia Sandu, cât şi implementarea Acordului de asociere cu U.E., care rămâne cea mai importantă platformă de modernizare şi transformare a ţării.

Partidul Mişcarea Populară va continua să ofere Republicii Moldova o puternică susţinere privind reluarea dialogului aprofundat cu U.E. în scopul orientării definitive către democraţie şi valorile occidentale. PMP consideră că în Republica Moldova s-a scris o importantă pagină de istorie, cu reverberaţii la Bucureşti, care responsabilizează factorii de decizie, în vederea unei politici europene comune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img