miercuri, 8 mai, 2024

Primaria Barlad se ocupa de optimizarea și înfrumusețarea spațiilor dintre blocuri

Distribuie:

Publicat:

Primăria Bârlad a demarat unul dintre proiectele mult așteptate de bârlădeni: refacerea, optimizarea și înfrumusețarea spațiilor dintre blocuri, fie că este vorba de trotuare, alei, parcări sau spații verzi.

Lucrările au demarat de câteva luni, până acum fiind finalizate în câteva zone, însă este un proces de lungă durată, întrucât se realizează exclusiv cu fonduri de la bugetul local și va cuprinde arealul tuturor blocurilor de locuințe.

”Cartierele de blocuri au fost ani de zile neglijate, iar efectele se văd. Cele mai multe alei și trotuare au rămas aceleași de pe vremea comunistă, când au fost date blocurile în folosință. Le vom lua pe rând și le vom da o nouă față. Vor fi reconfigurate perimetrele, înlocuite bordurile, în unele locuri vom monta pavele, în altele vom asfalta, vom reamenaja spațiile verzi. Câteva zone au fost deja finalizate. Este important ca și asociațiile de locatari să se alăture acestui efort prin îngrijirea constantă a vegetației”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Până acum, au fost executate astfel de lucrări în zona blocurilor din vecinătatea Casei Sturdza, în spatele magazinului Brio, în spatele Cofetăriei Capșa,precum și în zona Casei de Pensii Bârlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img