miercuri, 1 mai, 2024

„ PROMENADA INIMILOR” LA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

Clubul Rotary Barlad  continua si in  2017, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce isi propune sa incurajeze populatia orasului sa faca miscare, ca mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc in data de 29 septembrie.

“La fiecare 30 de minute, un roman face infarct miocardic. Unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii  modului nostru de viata. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaita – membru in Comitetul de Conducere al European Heart Network.
Traseul  promenadei din Barlad  are o lungime de 2 km, incepand de pe platoul din fata hotelului “ Moldova „  si pana in Gradina Publica din Barlad , mai precis in dreptul foisorului de langa restaurantul “ Poienita “

 Lansarea traseului va avea loc in 07 octombrie  2017, ora 10,  la care sunt invitati toti locuitorii orasului Barlad  sa participe.  Pentru partea a 2-a a evenimentului , gazdele au pregatit pentru tineri un cross la care sunt invitati sa participe tineri din orasul nostru cu varsta intre 10 si 20 ani .Activitatea este programata sa inceapa in jurul orelor 11 si  este organizata  in ideea stimularii tinerilor pentru  a face cat mai multa miscare in aer liber .                                                                      

„ Cu toate ca se vor acorda doar 3 premii , marele premiu fiind o bicicleta  , vrem sa credem ca toti participantii se vor considera castigatori intr-un final !   Va asteptam cu inima deschisa sa va alaturati membrilor Rotary Club Barlad  precum si prietenilor lor mai mici din Interact Barlad  printr-o participare cat mai mare la  proiectul nostru “ Promenada inimilor 2017 “ , un proiect la nivel  national promovat de rotarieni in peste 40 de orase din Romania . Sanatatea este in mainile fiecaruia dintre noi, iar implicarea comunitatii locale ne ajuta sa o protejam – o noua ilustrare a spiritului nostru rotarian !   30 de minute de mers intr-un ritm alert, de 5 ori pe saptamana pot aduce nenumarate beneficii sanatatii.”Promenada Inimilor” este pentru intreaga comunitate, indiferent de varsta sau de conditia fizica!” a declarat Valeriu Ioan Popa , presedinte Club Rotary Barlad.

Programul  intiat de Fundatia Irlandeza a Inimii si implementat deja in peste 10 tari europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes rasunator si printre romani. In Romania, programul a fost lansat in 2013, in ultimii ani participand mii de persoane in lupta bolilor cardiovasculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img