vineri, 3 mai, 2024

Remediile naturale care te ajută să combați transpirația excesivă: Ajută la menținerea sănătății pielii

Distribuie:

Publicat:

Transpiraţia excesivă, numită în termeni medicali hiperhidroză, poate fi o problemă destul frustrantă şi jenantă, iar simtomele, greu de gestionat. Stresul, oboseala, excesul de kilograme, căldura şi menopauza sunt factorii care favorizează transpiraţia în exces. Această neplăcere poate fi tratată şi cu remedii pe bază de plante.

Transpiraţia excesivă se produce când transpiri mai mult decât în mod obişnuit. Călura favorizează transpiraţia în exces, dar aceasta poate să apară şi când nu ai făcut efort şi nu ai stat în căldură. Printre simptomele comune ale hiperhidrozei se numără: transpiraţie excesivă a palmelor, axilelor şi a tălpilor, sudoraţia care survine imediat după ce te îmbraci, decolorarea pielii în zonele în care apare frecvent transpiraţia, cazuri recurente de picior de atlet (tinea pedis) şi alte tipuri de infecţii ale pielii.

Mulţi oameni aleg să încerce opţiuni naturale de tratament în locul celor medicale, care ori sunt prea scumpe, ori nu oferă rezultatul promis.

Iată ce remedii pot fi de ajutor!

Leacuri cu schisandră

Chinezii folosesc fructele de schisandră pentru transpiraţia spontană, de obicei nocturnă. În magazinele naturiste, poţi găsi schisandră sub formă de pulbere, fructe uscate, ceaiuri şi capsule. Toate te pot ajuta la ameliorarea simptomelor de hiperhidroză. Este important să respecţi indicaţiile de administrare de pe ambalaj sau pe cele ale fitoterapeutului.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img