luni, 29 aprilie, 2024

SAPTAMANA MONDIALA A SPATIULUI COSMIC SARBATORITA DE MUZEUL BARLADEAN

Distribuie:

Publicat:

Departamentul de astronomie din cadrul Muzeului “Vasile Parvan” din Barlad va organiza sambata, 7 octombrie 2017 ora 11.30, o conferinta publica cu prilejul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic. O sa il avem ca invitat special pe domnul Cristian Roman, senior editor la revista Stiinta si Tehnica. Activitatea se va desfasura la sediul central al muzeului, str. “Vasile Parvan” nr.1.                         

Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat in anul 1999 ca Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic va avea loc in fiecare an in aceeasi perioada: 4 – 10 octombrie, aceste date marcand doua evenimente: 4 octombrie 1957 — lansarea primului satelit artificial, Sputnik 1 (anul acesta se implinesc 60 de ani de la acest moment), deschizand astfel calea spre explorarea spatiului si 10 octombrie 1967 — Semnarea Tratatului privind principiile care guverneaza activitatile statelor in domeniul explorarii si utilizarii pasnice a spatiului cosmic, inclusiv a Lunii si a celorlalte corpuri ceresti.

De asemenea, in seara zilei de 7 octombrie 2017 orele 19.30 – 21.30 se vor organiza observatii astronomice in strada, in zona parcului “Victor Ion Popa” (la strada principala). 
 
           

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img