marți, 7 mai, 2024

“ZIUA STAFETEI” LA I.S.U. VASLUI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In cadrul proiectului „Ziua Stafetei – Acum decid eu”, Detasamentele de Pompieri Vaslui si Barlad au fost gazda elevilor ce au ales sa experimenteze, pret de cateva ore, aspecte din viata salvatorilor – personalului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui si sa preia stafeta profesiei de pompier.
 
Implementata la nivel national inca din anul  2012, campania “Ziua Stafetei” promoveaza dreptul copiilor si al tinerilor de a-si decide viitorul si de a participa la construirea acestuia in prezent.  Ziua Stafetei” se adreseaza tuturor copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 12-18 ani, care stiu ce vor sa fie cand “vor creste mari” si vor sa-si creeze viitorul incepand de-acum.

 In calitate de coordonatori locali al campaniei, Scoala ”Ion Agarici” din comuna Muntenii de Sus si Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Barlad,  au participat cu un numar de 11  elevi dornici sa cunoasca aspecte din viata salvatorilor  Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui.
 
Astfel, in cadrul activitatii de predare – preluare a stafetei, pompierii militari  le-au prezentat copiilor   aspecte din misiunile de zi cu zi, oferindu-le totodata sansa de a participa in mod activ la practicarea acestora. Copiii s-au bucurat de toata atentia salvatorilor profesionisti, primind informatii detaliate, adecvate varstei si nivelului lor de cunostinte, despre performantele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participa, categoriile de substante de stingere si folosirea lor. Ei au avut posibilitatea sa vada si dotarea cu mijloace tehnice de interventie ale pompierilor vasluieni, cu explicatii amanuntite din partea personalului care le deservesc. Elevii au fost incantati de cele vazute si multi dintre ei se gandesc serios, de pe acum, sa devina pompieri.

 Ca in fiecare an, „Ziua Stafetei” (www.acumdecid.eu) se  desfasoara in preajma Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor (anul acesta, in perioada 15-25 Noiembrie 2016) si incurajeaza copiii si tineri din intreaga tara sa preia meseria mult visata pentru o zi, solicitand totodata adultilor sa-i ajute in acest demers, in calitate de coordonatori de grup, mentori si insotitori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img