sâmbătă, 11 mai, 2024

Actiune de amploare a politistilor rutieri vasluieni

Distribuie:

Publicat:

In perioada 20 iunie – 21 iunie a.c., 20 de politisti din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat pe raza judetului Vaslui, pentru cresterea sigurantei traficului rutier pe drumurile publice si prevenirea accidentelor rutiere.

In cadrul activitatilor au fost verificate peste 270 de vehicule si testate alcoolscopic peste 300 de persoane .

In urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 57 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 31.305 lei pentru incalcari ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice).
Cele mai numeroase abateri au fost cele privind nerespectarea regimului legal de viteza (22). De asemenea, au fost retinute 12 de permise de conducere si retrase 3 certificate de inmatriculare. Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost conducerea sub influenta alcoolului (7) si nerespectarea regimului legal de viteza (3).

Cu ocazia derularii actiunii, s-a constatat si savarsirea a 5 infractiuni.

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale judetului Vaslui, incalcand prevederile legale in vigoare.

  In ziua de 19 iunie a.c., ora 15:50, politistii Politiei Municipiului Vaslui – Sectia 1 Politie Rurala Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 245L, de pe raza comunei Costesti, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Arad, condus de catre un barbat de 22 de ani, din municipiul Vaslui.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus avea aplicat un numar de inmatriculare fals.
             In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” si ”punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat”.

**
In ziua de 20 iunie a.c., ora 20:45, politistii Serviciului Rutier Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul national DN 24A, pe raza comunei Berezeni, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, condus de catre o femeie de 23 de ani, din Berezeni.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca aceasta nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” .

***
In ziua de 20 iunie a.c., ora 21:35, politistii Serviciului Rutier Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 245, pe raza comunei Poienesti, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat provizoriu in judetul Bistrita-Nasaud, condus de o femeie de 22 de ani, din comuna Bogdana, judetul Vaslui.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca femeia nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” .

*** *
In ziua de 21 iunie a.c., ora 15:30, politistii Serviciului Rutier Vaslui aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 245A, pe raza comunei Lipovat, judetul Vaslui, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar pentru oprire fata de un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui.
Conducatorul autoturismului a refuzat sa se conformeze si a efectuat un viraj la dreapta spre padurea Lipovat, incercand sa se sustraga controlului. Politistii au plecat in urmarirea autoturismului, reusind sa il opreasca dupa aproximativ 10 minute, pe un teren viran. Conducatorul autoturismului a fost identificat in persoana unui barbat de 50 de ani din Deleni, judetul Vaslui.
   In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat iar in urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,29 mg/l alcool pur in aerul expirat.
 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img