duminică, 5 mai, 2024

Ceaiul care te apără de răceli și gripe: Ajută și la scăderea colesterolului

Distribuie:

Publicat:

Fructele mici și galben-portocalii pe care le vedem în piețe sunt adevărate comori ale toamnei. Cătina este unul dintre cele mai folosite remedii naturiste, fiind extrem de bogată în antioxidanți și cu o compoziție demnă de titlul de panaceu.

Cătina (Hippophaë rhamnoides L.) este o plantă cu mari virtuți, care conține peste 100 de tipuri de compuși. Este o plantă cu proprietăți versatile, multiple avantaje economice și o istorie bogată, care continuă și în medicina naturistă, și de aceea este inclusă în alimentația zilnică de tot mai mulți oameni pentru prevenirea și tratarea bolilor legate de alimentație.

Cătina a fost folosită în viața de zi cu zi pentru o varietate de scopuri, de la materie primă pentru obținerea de produse alimentare, cosmetice și preparate nutraceutice, dar și pentru protecția mediului.

Mix de vitamine

Aproape că nu există afecțiune pe care cătina să nu o poată vindeca sau la a cărei ameliorare să nu contribuie, potrivit doc.ro. Iar acest lucru se datorează unui mix de vitamine, minerale și substanțe active: vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, K și P, magneziu, fier, calciu, potasiu, fosfor. Iar cantitatea de vitamina C este de zece ori mai mare decât cea conținută de citrice!

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img