miercuri, 8 mai, 2024

Cutremur in Politia Romana! Sefi din Politie fabrica dosare! Reactia prompta a ministrului de Interne

Distribuie:

Publicat:

Alerta pentru ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan! Un fost colaborator al Politiei Romane, aflat in subordinea lui Mihai Pitulescu, celebrul sef al Directiei de Investigatii Criminale, acum pensionat, arunca bomba. El sustine ca sefi din Politia Romana fabrica dosare pe banda rulanta si ca acestia i-ar fi cerut sa scrie „cateva randuri” chiar despre Pitulescu. A fost acuzat de proxenetism si, ulterior, achitat. Cazul a ajuns pana la ministrul Carmen Dan, care a reactionat imediat si a luat masuri pentru rezolvarea acestuia.

„Sotia mea era operata de cancer, iar ei au intrat peste mine in casa si m-au acuzat de proxenetism. De ce? Pentru ca, pentru fapte de braconaj, nu puteau sa primeasca mandat de interceptare”, a declarat Catalin Visoiu, fost colaborator al Politiei Romane.

Cine sunt cei pe care ii acuza?
Andrei Manta, sef al Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Capitalei, si Marian Iorga, sef al IPJ Calarasi, sunt persoanele pe care Visoiu le arata cu degetul.

La inceput, trebuie sa recunoastem, ni s-a parut incredibil, dar, ulterior, ne-a prezentat si dovezile pe care si-a cladit acuzele. Dar, pentru a nu fi considerati partinitori, va vom prezenta povestea lui Catalin Visoiu si veti trage singuri concluziile.

Fostul colaborator voluntar al Politiei sustine ca, in 2016, Manta, pe atunci sef al Serviciului Arme si Munitii din cadrul IPJ Calarasi, si subalternul sau, Daniel Savu, ar fi impus o taxa de participare la vanatoare in cuantum de 500 euro. Atentie! Taxa era de grup, nu de persoana. Conform lui Visoiu, cine nu platea nu vana.

Catalin Visoiu ne-a mai spus ca el si cu grupul sau de vanatori au refuzat sa plateasca si ca atunci a intervenit Marian Iorga, sef al IPJ Calarasi si fost sef al Serviciului de Furturi Auto din cadrul Politiei Capitalei, care i-ar fi transmis prin intermediari sa plateasca. Cum legislatia AJVPS ii obliga pe vanatori sa faca minimum trei partide de vanatoare pe luna pentru a nu-si pierde dreptul de a vana, Visoiu si ai sai trebuiau sa achite, lunar, 1.500 de euro catre politisti.

Cele mai grave capete de acuzare au cazut
In luna octombrie a anului 2016, IPJ Calarasi se sesizeaza din oficiu si incepe anchetarea lui Catalin Visoiu, pentru comiterea infractiunii de braconaj cinegetic. Conform politistilor, acesta ar fi fost ajutat si de Marin Train, paznic al fondului de vanatoare nr. 24 Plevna , de Stoica Petre, paznic al fondului de vanatoare nr. 47 Pietrosu. Interceptarile din dosar s-au derulat din luna septembrie 2016 (n.r. – cu o luna inainte ca politistii sa se autosesizeze) si pana in luna aprilie a anului 2017. Ulterior, Visoiu a mai fost acuzat si de proxenetism, precum si de complicitate la luare si dare de mita. Nimic anormal pana aici, numai ca, tineti-va bine, aceste capete de acuzare, practic cele mai importante, au fost clasate treptat. Clasarea cauzei cu privire la savarsirea infractiunii de proxenetism a avut loc in acest an, la 25 mai.

Dar sa ne reintoarcem la data de 11 aprilie 2017, cand mascatii l-au saltat de acasa pe Visoiu. Politistii au descins la domiciliul lui Catalin Visoiu la ora 05:55, cu cinci minute mai devreme decat prevede legea, pe care au si incalcat-o astfel.

IPJ Calarasi a mintit in comunicat, sustinand ca, „in urma a 8 perchezitii efectuate la locuintele unor persoane banuite de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor si a munitiilor si proxenetism., au fost ridicate 11 arme letale si neletale detinute contrar prevederilor legale”.

Ulterior, Catalin Visoiu a fost dus la IPJ Calarasi, unde a fost audiat. Declaratia, asa dupa cum sustine acesta, nu a fost scrisa de el, ci de politist, si nu a fost lasat sa o citeasca. In schimb, ar fi fost obligat sa scrie „aceasta imi este declaratia care mi-a fost citita“. Acesta mai pretinde ca la IPJ Calarasi i s-a cerut sa dea declaratii impotriva fostului sau sef, Mihai Pitulescu. Visoiu a fost retinut pentru 24 de ore, pentru ca apoi sa fie pus sub control judiciar.

Acuzat de braconaj, desi era cu autorizatia la zi
„Astfel ca, in seara zilei de 22.09.2016, numitul Visoiu Catalin-Laurentiu s-a deplasat pe fondul cinegetic nr. 24 Plevna, insotit de paznicul de vanatoare al acestui fond, respectiv Marin Traian, unde au braconat prin impuscare un porc mistret, fara a detine autorizatie de vanatoare. In seara zilei de 26.09.2016, numitul Visoiu Catalin-Laurentiu insotit de alte patru persoane neidentificate pana in prezent s-au deplasat pe fondul de vanatoare nr. 47 Pietroiu, gestionat de AJVPS Calarasi, unde au braconat prin impuscare si fara a detine autorizatie de vanatoare, doi porci mistreti, un iepure si un bursuc. Activitatea infractionala a fost inlesnita de paznicul de vanatoare al acestui fond cinegetic, respectiv Stoica Petre, care le-a permis accesul neautorizat in fond si i-a informat cu privire la existenta in teren a agentilor constatatori”, se arata in sesizarea din oficiu a IPJ Calarasi.

Paradoxal, potrivit Autorizatiei de Vanatoarea Individuala (AVI), seria AI, nr. 291342, eliberata de AJVPS Calarasi pe 18.09.2016 si valabila pana pe 14.10.2016, pentru fondul de vanatoare Pietroiu, Visoiu Catalin-Laurentiu avea dreptul sa vaneze pe respectivul perimetru. Conform documentului eliberat de Stoica Petre, organizatorul vanatorii, Catalin Visoiu a fost prezent la trei vanatori. Una pe 19.09.2016, una pe 26.09.2016 si inca una pe 27.09.2016, dar nu a impuscat nimic. De asemenea, intr-o alta autorizatie, cu seria AI, nr. 298051, eliberata pentru perioada 19.09.2016-18.10.2016pentru fondul de vanatoare Plevna de Marin Traian, Catalin Visoiu a fost prezent la trei partide de vanatoare: pe 22.09.2016, pe 09.10.2016 si pe 10.10.2016. Practic, si acest cap de acuzare ar trebui sa cada. Deocamdata insa, Catalin Visoiu ramane acuzat de braconaj.

Vizita unui ofiter DGA
Din 2017 si pana in prezent, Catalin Visoiu a facut plangeri la toate institutiile de forta ale statului. S-a dus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), la Directie Generala Anticoruptie (DGA) si chiar si la Carmen Dan, ministrul de Interne.

Intr-o zi s-a trezit cu vizita unui ofiter de la DGA, pe nume Bogdan Zisu, pe care l-a si inregistrat. La un moment dat, Zisu a dezvaluit ca „din auzite” are unele informatii, pe care incearca sa le documenteze.

Visoiu: „Dumneavoastra, cred ca va e rusine ca sunteti colegi, in minister, cu oameni d-astia si stiti mult mai multe de ei decat stiu eu la ora actuala, ca nu bateati drumul de pomana. Sunt niste auzite”

Zisu: „Sunt auzite, acuma incercam sa le si documentam”

Reactie prompta a ministrului Carmen Dan
Dupa ce a primit Ordonanta de clasare a acuzatiei de proxenetism, Visoiu a apelat chiar si la ministrul Carmen Dan. Sefa de la Interne a reactionat cu promptitudine si i-a facut legatura cu directorul de la Directia Audit Public Intern, comisarul-sef Tache Ionut Bogdan.

Catalin Visoiu si cu comisarul-sef Ionut Tache au avut o intrevedere la 18 iunie.

„Eu am avut o intalnire cu domnul Visoiu Catalin, l-am indrumat in functie de problema dansului, acolo unde putea si poate fi ea rezolvata.

Eu nu o sa emit opinii vis-a-vis de acuzele dansului. Intalnirea cu dansul am avut-o in contextul in care dumnealui a solicitat o discutie cu ministrul de Interne. Mi s-a parut ca este corect ca tot ceea ce a afirmat dansul fata de oamenii din minister sa faca obiectul investigatiilor unei structuri specializate. Nu am sa dau detalii unde. Opinia mea a fost ca acele aspecte erau de o gravitate extrem de mare si am gasit calea ca ele sa ajunga la unul din cei care conduc structura de specialitate a Ministerului de Interne. Cam asta e tot ce pot sa va spun si sper ca lucrurile sa mearga bine in zona aceea”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, seful Directiei Audit Public Intern din cadrul MAI.

Ce spun cei acuzati de Catalin Visoiu
„Nu stiu mare lucru, dar incerc sa va raspund la ce pot. Stiti la fel de bine ca si mine ca dosarele penale sunt sub supravegherea unui procuror de caz, ca Politia instrumenteaza. Nu cred ca trebuie sa punem problema de fabricarea unor probe. Nu cred ca se intampla asa ceva in Romania, dar, ca sa nu lasam loc de interpretari, mai ales ca eu nu sunt mandatat sa raspund la intrebari de genul asta decat prin Biroul de Presa al Politiei si, automat, prin Biroul de Presa al Parchetului, daca faceti o solicitare. Cred ca cel mai indicat ar fi sa faceti o solicitare in acest sens, tocmai pentru ca nu cred ca sunt in masura si nu am nici mandat sa raspund la aceste intrebari. Fara sa fie cu suparare, vreau sa ma intelegeti exact”, ne-a precizat subcomisarul Andrei Manta, sef al Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Capitalei.

„Am luat legatura cu domnul inspector-sef si a zis ca nu are niciun punct de vedere si sa va comunic ca s-a dat deja o solutie de la DNA, in dosarul respectiv”, ne-a transmis seful IPJ Calarasi, Marian Iorga, prin purtatorul de cuvant al institutiei, agentul Bianca Ghiveci.

Mihai Pitulescu nu crede ca fostii sai colegi pot unelti impotriva sa
Mihai Pitulescu, fostul sef de la Directia de Investigatii Criminale, nu crede ca a fost chiar asa si nici ca fostii sai colegi i-ar putea inscena ceva.

„Nu stiu ce sa zic. Persoanele la care face referire nu aveau de ce sa-l forteze. Nu aveau ce sa zica de mine. Eu chiar sunt prieten cu ei si nu stiu daca a fost chiar asa. El a avut o problema la Calarasi, a avut un dosar penal, iar acum e in razboi cu ei. Eu il cunosc si pe el si pe ceilalti, v-am zis. Nu stiu exact ce contine dosarul. El mi-a spus ca <<mi-au spus sa scriu de tine>>. Oricum, n-are nimeni ce sa scrie de mine. Ce sa scrie despre mine? Si oamenii stiau, mai ales ca ma si cunosteau, ca si coleg, prieten. Deci, d-asta va spun, ca nu stiu ce puteau sa-i ceara vreunuia sa scrie de mine. El are o problema cu ei, ei au o problema cu el. Cine a gresit plateste”, a spus Mihai Pitulescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img