marți, 7 mai, 2024

In ce conditii cele mai populare ceaiuri pot fi periculoase pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul este una dintre cele mai sanatoase bauturi pe care le poti consuma. Acesta are efecte benefice in tratarea diabetelui, dar si in reducerea riscurilor de a suferi un accident cerebral vascular sau un infarct.

Dincolo de efectele favorabile asupra sanatatii, trebuie sa stii ca majoritatea ceaiurilor pot face rau sanatatii tale. O atentie speciala trebuie sa acorde pacientii care iau anumite medicamente.

Medicii spun ca nu trebuie sa bei mai mult de 3 sau 4 cani de ceai de plante. De asemenea, nu trebuie sa-l bei dupa ce a stat in ibric peste noapte, riscul sa dezvolte bacterii este ridicat.

Ceaiul verde

Desi ceaiul verde a fost asociat cu efecte benefice asupra organismului, acesta poate avea si efecte nocive. Astfel, ceaiul verde pare sa reduca densitatea minerala osoasa si este contraindicat persoanelor cu risc de osteoporoza. De asemenea, ceaiul verde in exces irita stomacul.

O cana de ceai verde contine 40 mg de cofeina, deci daca bei mai mult de 2 cani/zi poti avea neplaceri: insomnie, agitatie, nervozitate sau chiar tremurul mainilor. Gravidele si mamele care alapteaza au si ele interdictie de a consuma ceai verde.

Ceaiul de menta

Ceaiul de menta este unul din cele mai populare infuzii, fiind foarte racoritor si un aliat de nadejde in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.Totusi, ceaiul de menta baut in exces, poate avea efecte neplacute. De aceea, daca suferi de constipatie sau litiaza biliara, evita-l.Poti bea in schimb, ceai de tei sau de fructe.

Ceaiul de menta nu este indicat in doze mari in ulcerul gastric sauduodenal. Nu se recomanda in sarcina si alaptare.

Ceaiul negru

Din cauza continutului ridicat de cofeina, ceaiul negru poate produce insomnii, creste cantitatea de acid gastric – agravand simptomele ulcerului, scade nivelul de sodiu / potasiu din sange (datorita efectului diuretic) si creste tensiunea arteriala.

Ceaiul negru, ca si cafeaua, impiedica absorbtia fierului si nu trebuie consumat inainte si dupa masa. Poate fi consumat cu o ora inainte de masa si la o ora si jumatate dupa aceasta. Nu este recomandat in timpul sarcinii si alaptarii pentru ca poate produce avort spontan, dezvoltarea lenta a fatului, poate produce malformatii congenitale, anemie si insomnie.

Ceaiul de musetel

Multi se bucura de efectele miraculoase ale ceaiului de musetel, dar putini stiu ca pot avea si reactii adverse. Daca ai probleme cu coagularea sangelui, evita musetelul, caci are efect de subtiere al acestuia si creste riscul de hemoragii. Este interzis copiilor sub 7 ani, deoarece are un efect calmat prea puternic.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img