joi, 2 mai, 2024

Contraindicatiile ceaiului de ghimbir

Distribuie:

Publicat:

Desi lista de beneficii este bogata, ceaiul de ghimbir are si cateva riscuri, in special atunci cand este consumat foarte concentrat si in cantitati mari, zilnic. Nu trebuie sa folositi mai mult de 100 de grame de ghimbir pe parcursul unei zile. Cantitatea ideala pentru infuzie este de 2-3 linguri (40 – 60 grame) de ghimbir ras intr-un litru de apa.

Prea mult ghimbir poate cauza probleme digestive, ca diareea sau senzatia de voma. Din cazua efectului tonic, ceaiul de ghimbir poate cauza insomnie, de accea se recomanda sa nu il consumam dupa ora 4 dupa-amiaza.

Consumul de ceai de ghimbir in cazul diabeticilor este inca sub semnul intrebarii. Desi unii specialisti spun ca nu exista riscuri, au existat cazuri n care prea mult ceai de ghimbir a scazut nivelul de zahar din sange.

Ghimbirul este un bun decongestionant si antiinflamator, dar in acelasi timp fluidizeaza sangele, ceea ce poate reprezenta o problema pentru pacientii care sufera de boli ale sangelui. Si cei cu hipertensiune trebuie sa discute cu mediul inainte de a consuma ceai de ghimbir, pentru ca asociat cu medicamentele pentru hipertensiune, poate creste efectul acestora atat de mult, incat tensiunea sa fie mult prea mica.

In cazul femeilor insarcinate, se recomanda ceaiul de ghimbir doar in rpimele 3-4 luni de sarcina si nu mai mult de 2 cani pe zi. Unii specialisti afirma ca excesul poate cauza toxicitate, cu efecte asupra fatului. Aceleasi riscuri se aplica si femeilor care alapteaza. Ca sa te asiguri ca nu vor exista probleme, discuta cu medicul tau.

Un alt efect neplacut al ceaiului de ghimbir este ca poate ingreuna efectul anesteziei si este contrandicat persoanelor care urmeaza sa se opereze.

sursa: doc.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img