marți, 7 mai, 2024

Cresc taxele și impozitele. Anunțul Consiliului General al Municipiului București

Distribuie:

Publicat:

Cresc taxele și impozitele pentru bucureșteni. Potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul General al Municipiului București, taxele și impozitele locale din București cresc cu 5,1% din 2023, fiind indexate cu rata inflației. Codul Fiscal arată că indexarea/majorarea trebuie aprobată până la 30 aprilie.

Taxele și impozitele locale din București cresc cu 5,1% în 2023

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat creșterea taxelor și impozitelor locale. Potrivit celor mai recente informații, modificarea vine ca urmare a inflației actuale, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti cu 5,1% mai mult. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, pentru anul 2021, rata inflaţiei este 5,1%, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Potrivit Raportului de specialitate privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începând cu anul 2023, taxele și impozitele se indexează anual, până la data de 30 aprilie. Luând în considerare că rata inflației în 2021 a fost de 5,1%, valoarea va fi adăugată la plăți în anul 2023.

Principalele modificări la plata taxelor și a impozitelor

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Primăria Sectorului 5 ar fi solicitat majorarea cu 50% a impozitului pe mijloacele de transport cu tracțiune mecanică înmatriculate stabilită pentru fiecare 200 cm3 sau fracțiune, pentru următoarele categorii:

a) motociclete, tricicluri, cvadricicluri și autoturisme cu capacitate cilindrică de până la 1600cm3;

b) autoturisme cu capacitate cilindrică între 1601 cm3 și 2000 cm3 inclusiv.

În același context, Primăria Sectorului 1 a solicitat majorarea impozitului pentru autovehiculele care folosesc combustie internă cu până la 30%, scopul acestei majorări fiind descurajarea folosirii mașinilor care poluează și promovarea celor electrice sau hibrid.

Primăria Sectorului 6 a cerut reducerea impozitului în cazul mijloacelor de transport hibride cu 50% și acordarea bonificației de 10% pentru plata cu anticipație până la 31 martie a impozitului/taxei pe cladiri, a impozitului/taxei pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentu întregul an, doar pentru plățile efectuate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img