luni, 6 mai, 2024

De ce este un obicei sanatos consumul de ceai

Distribuie:

Publicat:

Ceaiurile din plante pot ameliora probleme cum ar fi insomnia, crampele menstruale si anxietatea. Mai jos, poti regasi câteva exemple de ceaiuri din plante, care aduc beneficii incredibile pentru sanatate. Iata despre care dintre acestea este vorba! Ceaiurile din plante si beneficiile pe care le aduc organismului

1. Ceaiul de musetel. Musetelul nu te ajuta doar sa te relaxezi. Câtiva dintre compusii chimici din compozitia sa, în special bisabolulul, actioneaza ca antispasmodici. Cu alte cuvinte, relaxeaza muschii de la nivelul tractului digestiv si uterului, usureaza disconfortul stomacului dupa masa si calmeaza crampele menstruale.

2. Ceaiul de chaga. Ciuperca chaga, o ciuperca ce se gaseste pe mesteacan, se crede ca este antiinflamatoare, antibacteriana si bogata în antioxidanti, putând proteja organismul chiar si împotriva cancerului. Un studiu din 2004 a constatat ca extractul de ciuperci chaga ofera protectie celulara împotriva daunelor aduse ADN-ului. Profita de acest ingredient pentru a combate inflamatia din corp.

3. Ceaiul din radacina de papadie. Radacina de papadie este o planta amara si stimuleaza functia gastro-intestinala, fiind în mod traditional pentru indigestie si constipatie. Este, de asemenea, o alternativa populara pentru cafea, fara cafeina, si o modalitate placuta de a stimula digestia înainte sau dupa o masa grea. De asemenea, poti calma indigestia cu mai multe remedii naturale acasa.

4. Ceaiul de balsam de lamâie. Balsamul de lamâie are un efect usor de îmbunatatire a dispozitiei, dar si un efect de sedativ, fiind utilizat în mod obisnuit pentru a trata probleme cum ar fi tulburarile de somn, nelinistea, anxietatea si depresia. Poate scadea atentia, asa ca ar trebui evitat atunci când faci activitati la care trebuie sa fii atent, cum ar fi condusul. 

5. Ceaiul din frunze de zmeura. Frunzele de zmeura contin fragrina, o substanta care ajuta la ameliorarea crampelor menstruale. De asemenea, poate ameliora sângerarea excesiva. Dar daca ai o problema de sanatate care te face sensibil la hormoni, daca esti însarcinata sau alaptezi, discuta cu medicul despre ce este sigur pentru situatia ta sau daca ar trebui sa eviti acest ceai în timpul sarcinii.

6. Ceaiul de ghimbir. S-a dovedit clinic ca ghimbirul este un remediu sigur si eficient pentru prevenirea si tratarea greturilor. Acesta poate ajuta, de asemenea, în cazul indigestiei si flatulentei.

7. Ceaiul de fenicul. Ceaiul de fenicul este folosit pentru a calma un stomac deranjat. 

8. Ceaiul de menta. Ceaiul din aceasta planta este racoritor si poate stimula digestia.Ai grija sa verifici de fiecare data cu atentie eticheta produselor pe care le folosesti si discuta cu medicul tau despre posibilele efecte secundare sau despre interactiunile cu medicamentele sau afectiunile pe care le ai! sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img