luni, 6 mai, 2024

ECLIPSA PARTIALA DE LUNA SE VA TRANSMITE LIVE DE LA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

In data de 7 august 2017, se va produce o eclipsa partiala de Luna ce va fi vizibila din Europa, Africa si Australia. Din Romania eclipsa se va observa chiar la inceputul eclipsei partiale, in seara zilei de 7 august, maximul fenomenului producandu-se la ora 21.20.  Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maxima de 25.2%.

Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Parvan” din Barlad va organiza mai multe activitati cu scopul popularizarii si promovarii astronomiei in randul publicului.   

In seara zilei de 7 august 2017 (luni), ora 19.00 doritorii sunt asteptati la sediul Observatorului Astronomic la o prezentare publica, unde se vor tine prelegeri despre eclipsele de Luna.                                                                   

Intre orele 20.30 – 23.30, se vor organiza observatii astronomice in strada, in zona parcului “Victor Ion Popa” (pe trotuar la strada principala).   
                 
In acelasi timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic o sa transmitem live eclipsa partiala de Luna, pe Internet. 
      
Observatiile astronomice din strada si transmisia live pe Internet vor fi posibile numai daca cerul va fi senin!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img