marți, 7 mai, 2024

Incepe Loteria vizelor 2017. Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Distribuie:

Publicat:

Ambasada SUA la Bucuresti anunta ca marti, la ora 19.00, incepe inregistrarea pentru Loteria vizelor 2019.

Inregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite va incepe marti 3 octombrie 2017 la orele 19:00 (ora Romaniei) si va fi disponibila numai pana marti 7 noiembrie 2017 la orele 19:00 (ora Romaniei).

Pentru a participa in programul din acest an, doritorii trebuie sa acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat http://www.dvlottery.state.gov in cursul perioadei de inregistrare.

Departamentul de Stat accepta cereri de inregistrare numai pe pagina de internet E-DV. Formularul online este simplu si nu se percepe nicio taxa pentru a participa. Numai o singura cerere de participare poate fi trimisa in numele fiecarei persoane.

Ambasada mentioneaza ca este foarte important ca participantii la program sa isi tipareasca pagina de confirmare generata online si sa o pastreze pana la data de 30 septembrie 2019. Daca cererea a fost selectionata, doar cu numarul unic de confirmare se poate verifica daca o cerere de participare a fost selectionata si se pot obtine informatii despre solicitarea de viza si despre programarea la interviu. Participantii nu trebuie sa permita altor persoane sa le retina pagina de confirmare, ci sa si-o pastreze ei insisi astfel incat sa poata verifica independent situatia cererii lor de participare.

Exista si o noua cerinta, de a trimite o fotografie recenta, din ultimele sase luni, in care solicitantul sa nu poarte ochelari. Cererile de participare insotite de fotografii care au mai fost trimise in programe anterioare vor fi descalificate. Incepand cu data de 1 mai 2018, participantii la programul DV-2019 vor putea folosi numarul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet http://www.dvlottery.state.gov daca cererea lor a fost selectionata.

Pe pagina Entrant Status Check participantii selectionati vor fi informati despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei si membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseste posta electronica (e-mail) pentru a-i instiinta pe participanti ca au fost selectionati pentru programul Diversity Visa. Informatia este disponibila numai pe Entrant Status Check.

Ambasada ii atentioneaza pe cei care vor sa se inscrie la Loteria vizelor sa nu dea crezare niciunui e-mail care ii informeaza ca au fost selectionati sa solicite o viza in programul DV. Aceste e-mailuri inselatoare sunt trimise de persoane de rea credinta cu intentia de a obtine sume de bani sau datele personale. Guvernul american nu a trimis niciodata e-mailuri de instiintare a participantilor ca au fost selectionati si nici nu intentioneaza acest lucru pentru programul DV-2019. Departamentul de Stat nu va solicita niciodata bani prin posta sau servicii de tipul Western Union.

50.000 de participanti vor fi selectionati aleatoriu iar, incepand cu 1 mai 2018, participantii vor putea folosi numerele unice de confirmare, pentru a verifica daca au castigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Inregistrarii) la http://www.dvlottery.state.gov. Insa, nu toti cei selectionati vor solicita o viza sau se vor califica pentru obtinerea ei, asadar numarul de selectionati va fi mai mare. De aceea trebuie ca toti participantii sa pastreze numarul de confirmare pana in ultima zi a programului DV-2019, adica 30 septembrie 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img