O fată din Cambodgia infectată cu virusul gripei aviare a murit

0
139

O fată în vârstă de 11 ani din provincia Prey Veng din sud-estul Cambodgiei a murit din cauza gripei aviare H5N1, a anunţat miercuri Departamentul pentru controlul bolilor transmisibile din cadrul Ministerului Sănătăţii, transmite agenţia Xinhua.

Fata s-a îmbolnăvit pe 16 februarie, acuzând simptome de febră, cu temperatură de 39 de grade Celsius, tuse şi durere în gât, a indicat departamentul într-un comunicat.

Ea a fost îngrijită iniţial de serviciul sanitar local, însă starea sa s-a înrăutăţit, prezentând probleme respiratorii, motiv pentru care a fost transferată ulterior la Spitalul Naţional de Pediatrie din Phnom Penh, informează Agerpres.

"La 21 februarie medicul i-a prelevat probe pentru diagnostic la Institutul Naţional de Sănătate Publică, iar rezultatele au sosit la 22 februarie, confirmând că era pozitivă la gripa aviară H5N1; între timp fata a decedat", se arată în comunicat.

Comunicatul menţionează că locuitorii nu trebuie să atingă păsările domestice bolnave sau moarte, iar dacă suspectează că au fost infectaţi cu acest virus trebuie să se adreseze medicilor sau să apeleze serviciile de urgenţă.

Virusul gripei aviare H5N1 se răspândeşte în mod obişnuit între păsări, în special în cazul celor din crescătorii, însă uneori se poate transmite de la păsări la oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Continuarea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.