miercuri, 15 mai, 2024

O furtună solară va lovi Pământul peste câteva zile. Ce au anunțat specialiștii

Distribuie:

Publicat:

O furtună solară va lovi Pământul în zilele care urmează. Când se va întâmpla totul. Anunțul a fost făcut de Tamitha Skov, cunoscută drept și ”femeia meteo spațială”, care a postat pe rețelele de socializare un mesaj, dar și un videoclip. Specialiștii NASA au ținut să precizeze că nu există pericol pentru oameni. De-a lungul timpului, Terra a fost lovit de multe furtuni gemagnetice.

O furtună solară va lovi Pământul peste câteva zile. Anunțul a fost făcut de mai mulți cercetători american. Avertizarea a fost făcută chiar de Tamitha Skov, cunoscută drept și ”femeia meteo spațială”.

O furtună solară va lovi Pământul peste câteva zile

Tamitha Skov a anunțat că furtuna solară va lovi Pământul la începutul zilei de 19 iulie, adică peste două zile. Specialiștii NASA au ținut să precizeze că nu există pericol pentru oameni din cauza acestui eveniment. Cu atât mai mult, spectacolul de pe cer va fi demn de vizionat.

De-a lungul timpului, Pământul a fost lovit de multe furtuni gemagnetice. În Canada, la începutul lunii iulie, a avut loc o astfel de furtună, care a provocat autore strălucitoare. Deși spectacolul a fost unul surprinzător, oamenii nu au putut vedea decât pe sfârșit ce se întâmplă.

„Un filament în formă de șarpe, lansat ca o mare furtună solară se va afla în zona de lovire a Pământului”, se arată în mesajul postat de Tamitha Skov.

De ce se tem specialiștii

Deși până în prezent furtunile solare nu i-au afectat pe oameni, specialiștii se tem că pe viitor vor exista altele mai mari decât până acum, iar atunci nu se știe ce se va întâmpla. În cursul zilei de vineri, o erupție solară masivă a fost surprinsă pe cer.

Singurele afectate de furtunile solare sunt sistemele GPS, are vor avea întreruperi, dar și radio. Cea care a prezis furtuna de pe data de 19 iulie, Tamitha Skov, a făcut anunțul printr-o postarepe rețelele de socializare, alături și de un videoclip.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img