joi, 23 martie, 2023

Se joaca pe gheata subtire in noul PNL

Publicat:

Armonia pe care incearca sa o transmita liderii noului PNL in spatiul public este doar pentru fotografie pentru ca in spatele cortinei se loveste cu toate armele.

[rssposition position='1673449089' template='list']

Liderii noului PNL si-au propus ca in anul 2015 sa reuseasca fuziunea in teritoriu, dar aici se duc lupte intense. Surse din PNL ne-au explicat 3 conditii ale jocului in interiorul partidului.

1. De la centru s-a impus urmatoarea cutuma: indiferent cine are majoritatea in conducerea judeteana, vechiul PNL sau vechiul PDL, la alegerile locale si parlamentare va candida omul cu cele mai multe sanse de castig. Liderii vor sa evite o situatie in care un om compromis pe plan local, dar care are bani multi, sa-si cumpere locul. Conform sondajelor, noul PNL este principalul favorit la locale si parlamentare, tocmai de aceea vor sa faca o selectie riguroasa.

2. In teritoriu se va merge tot pe formula de co-presedinti: in mod normal, vechiul PNL va detine majoritatea in aproape 60% din judete, dar asta nu va insemna mare lucru. Toate deciziile se vor lua prin semnatura celor doi co-presedinti si asa se mentine un echilibru in teritoriu. Evident, asa se vor naste si marile conflicte.

3. Guvernul: daca vor prelua guvernarea, conducerea noului PNL va da o lovitura grea teritoriului. In primul rand, cel putin 4-5 ministere vor fi acoperite de tehnocrati. In al doilea rand, noul PNL nu va baga numele grele la inaintare, in primul Guvern, care va sta in perioada 2015-2016. In al treilea rand, cei din PDL vor cauta sa nu puna vreun ministru compromis din perioada lui Emil Boc.

In concluzie, in noul PNL se joaca pe gheata subtire pentru ca oricare dintre aceste 3 conditii are potential de explozie in partid. Neintelegerile pe Guvern, jocurile din teoritoriu, dar si animozitatile care vor aparea inerent, au potential de a inflama situatia in interiorul partidului.

sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite