sâmbătă, 4 mai, 2024

Toate preotesele din judetul Vaslui au fost invitate sambata aceasta de Episcopul Ignatie la Husi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Au participat la slujba oficiata in Catedrala Episcopala, iar apoi au mers in sala de sedinte a Primariei Husi unde s-au intalnit si cu sotia preotului Daniel Benga, profesor la Facultatea de Teologie de la Bucuresti. Aceasta a purtat o serie de discutii pe diverse teme cu sotiile preotilor din judetul Vaslui. La sedinta au fost invitate toate preotesele din judet, dar nu toate au putut renunta la viata de mall. Shoping-ul, salonul de infrumusetare, cafenele, sunt lucruri de care unele preotese nu se pot desparti. Mai ales ca banii popii stransi din pomelnice si liturghii, trebuie si ei cheltuiti de cineva. Astfel, la Husi au venit 120 de preotese din cele aproximativ 300.

“Sambata stiu ca este a voastra, stiu ca este dedicata pentru cele din gospodarie. Multumesc ca v-ati rupt din timp si ati venit. Am tinut foarte mult la aceasta intalnire. De fiecare data cand ne intalnim am in minte chipul preotesei de la mine din sat, o femeie care nu mai este printre noi. Ea a fost ingerul casei. Asa cred ca fiecare preoteasa este ingerul casei fiecarui preot. Despre lumea in care traim se spune ca imaginea femeii este alcatuita de barbati. Vedeti ca in spatele marilor case de moda sunt barbatii. Eu chiar daca nu sunt insurat imi dau seama ca sunteti private de anunite lucruri. Parintele nu este mereu acasa, trebuie sa se imparta intre responsabilitatile pe care le are. Daca preotul este sufletu unei parohii, sufletul unui preot este preoteasa. Unde este o viata de familie asezata cu tot ce tine de o casnicie frumoasa asa cum o vrea Dumnezeu, este si o viata duhovniceasca pe gustul parohiei. Nu uitati sa sunteti ingerii caselor dumneavostra. Eu ii indemn pe preoti sa se bizuie pe preotesele lor. Aveti o sensibilitate pentru detalii, reusiti sa preintampinati pericolul”, le -a spus Ignatie preoteselor.

La Episcopie a fost invitata si sotia diaconului Stefan Salaru, diacon la Episcopia Husi. Acesta se judecă cu propria soţie pentru că femeia nu vrea să facă testul de paternitate al copilului abia născut.  Ștefan Sălaru o bănuiește de lucruri necurate pe preoteasa Mihaela Sălaru, care lucrează ca secretară la primărie. Sătenii susțin și ei că preoteasa ar avea o relație „nepotrivită” cu viceprimarul Costică Tofan. Preotul se judecă de ceva timp cu propria soţie pentru că femeia nu vrea să facă testul de paternitate al copilului abia născut. Preoteasa susţine că bebeluşul este al preotului, însă preotul are alte bănuilei şi a cerut un test de paternitate. Instanţa de judecată i-ar fi acordat acest drept şi a obligat-o pe femeie să vină cu copilul să facă testul, însă preoteasa este la al 5-lea termen la care nu se prezintă. Femeia susține întruna că nu a călcat strâmb, însă refuză să se prezinte cu copilul pentru testul de paternitate. Din această cauză ea a plătit amenzile pentru neprezentare şi nerespectare a dispoziţiilor instanţei. Până acum a strâns amenzi în valoare de aproape 3.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img