sâmbătă, 18 mai, 2024

Un vaccin impotriva coronavirusului va fi testat in Marea Britanie incepand de ASTAZI

Distribuie:

Publicat:

Teste pe oameni pentru vaccinul Covid-19. Testele umane ale unui potențial vaccin contra coronavirusului dezvoltat la Universitatea din Oxford urmează să înceapă maine, a anunțat secretarul de sănătate, Matt Hancock.

Și un membru al echipei de la Oxford a spus că, în cazul în care studiile vor avea succes, milioane de doze de vaccin ar putea fi disponibile pentru utilizare până în toamna acestui an, noteaza independent.co.uk.

Vorbind la conferința de presă zilnică din Downing Street, Hancock a spus că guvernul „dă totul” pentru crearea unui vaccin și a anunțat că va oferi 20 de milioane de lire sterline echipei de la Oxford pentru a ajuta la finanțarea studiilor sale clinice, cu 22,5 milioane de lire în plus. cercetătorilor de la Imperial College London.

Teste pe oameni pentru vaccinul Covid-19

În ciuda unui timp normal de dezvoltare de 18 luni sau mai mult pentru un vaccin, cercetătorii de la Oxford, conduși de profesoara Sarah Gilbert, consideră că producția pe scară largă ar putea fi posibila încă din septembrie – aproximativ nouă luni după ce noul virus a fost observat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan.

Dl Hancock a spus că guvernul va investi acum în capacitatea de producție, astfel încât, dacă vaccinul Oxford sau Imperial funcționează în siguranță, acesta va fi pus la dispoziția publicului britanic „cât mai devreme posibil”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img