joi, 16 mai, 2024

Vaccin contra coronavirusului: si Germania incepe testele pe oameni

Distribuie:

Publicat:

Teste pe oameni pentru vaccinul Covid-19. Un test clinic al unui vaccin impotriva noului coronavirus tocmai a fost aprobat si în Germania, a declarat Institutul Federal al Vaccinurilor din țară.

Acest lucru va viza 200 de persoane sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani care vor primi mai multe variante ale vaccinului, în timp ce oamenii de știință examinează eficacitatea acestuia în furnizarea imunității împotriva virusului mortal, noteaza independent.co.uk.

Germania urmează Marea Britanie în aprobarea unei testari umane după ce secretarul de sănătate, Matt Hancock, a declarat că oamenii de știință de la Universitatea Oxford vor începe testarea unui vaccin la oameni maine.

Aproximativ 500 de voluntari sunt așteptați să se înscrie la program până la jumătatea lunii mai, guvernul britanic alocând 20 de milioane de lire sterline pentru cercetare.

Teste pe oameni pentru vaccinul Covid-19

În ciuda unui timp normal de dezvoltare de 18 luni sau mai mult pentru un vaccin, cercetătorii de la Oxford, conduși de profesoara Sarah Gilbert, consideră că producția pe scară largă ar putea fi posibila încă din septembrie – aproximativ nouă luni după ce noul virus a fost observat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan.

Dl Hancock a spus că guvernul va investi acum în capacitatea de producție, astfel încât, dacă vaccinul Oxford sau Imperial funcționează în siguranță, acesta va fi pus la dispoziția publicului britanic „cât mai devreme posibil”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img