miercuri, 6 decembrie, 2023

Alertă cu bombă la Palatul Versailles / Oameni evacuați

Distribuie:

Publicat:

Sâmbătă, autoritățile franceze au fost nevoite să evacueze Palatul Versailles din cauza unei alerte cu bombă, potrivit informațiilor furnizate de AFP. Alerta a fost declanșată de un mesaj anonim primit pe website-ul moncommissariat.fr. Drept urmare, Palatul Versailles a fost închis pentru restul zilei, iar forțele de securitate au intervenit pentru a evalua și gestiona situația.

Într-un alt eveniment deosebit, Muzeul Luvru din Paris a fost închis temporar sâmbătă la prânz din motive de securitate. Aceste măsuri drastice au fost luate în contextul asasinării profesorului Dominique Bernard în fața unui liceu din orașul Arras, în nordul Franței, de către un tânăr radicalizat. Președintele francez, Emmanuel Macron, a calificat acest atac drept un “act de terorism islamist.”

În consecință, Franța a decis să ridice nivelul de alertă Vigipirate la “urgență de atentat,” cel mai înalt nivel al acestui dispozitiv de securitate. Aceasta permite mobilizarea excepțională a resurselor antiteroriste și a forțelor de securitate pentru a face față amenințărilor potențiale.

Pentru a garanta securitatea cetățenilor și pentru a face față situațiilor de urgență, Palatul Elysée a anunțat sâmbătă desfășurarea a 7.000 de soldați pe teritoriul francez. Aceste măsuri reflectă gravitatea situației actuale și determinarea Franței de a asigura protecția cetățenilor și a patrimoniului său cultural.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img