marți, 21 mai, 2024

Ce spune Nelu Tataru, ministrul Sanatatii despre medicamentul minune in lupta cu noul coronavirus : “La noi se folosea de mult timp ..”

Distribuie:

Publicat:

Huseanul Nelu Tataru, ministrul Sanatatii din Guvernul Orban, a avut o interventie telefonica duminica seara la Digi24, in care a remarcat faptul ca medicamentul “celebru”, tratamentul cu dexametazona din Marea Britanie cel despre care BBC a scris ca este “extraordinar” este unul foarte cunoscut in Romania si bineinteles, folosit in afectiunile pe care le trateaza. . „La noi se folosea și până acum la tot ceea ce însemna pneumonie și alte afecțiuni respiratorii”, a spus ministrul Sănătății la Digi 24.

„Dexametazona se folosea și până acum la noi în schemele de tratament, adaptat la fiecare stadiu de boală și la terapia intensivă. Dexametazona nu este un medicament nou. Se folosea și până acum la tot ceea ce însemna pneumonie și alte afecțiuni respiratorii”, remarca Nelu Tătaru la Digi24.
„Adaptarea la patologia COVID se face în funcție de fiecare caz în parte, de simptomatologie și de comorbidități”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img