joi, 30 mai, 2024

Cetățean moldovean prins cu permis de ședere fals la vama Albița – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privința unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere fals.

În data de 8 aprilie, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, un cetățean din R. Moldova,  în vârstă de 37 de ani, pasager într-un autocar.

La controlul de frontieră, pe lângă pașaport, bărbatul a prezentat și un permis de ședere eliberat pe numele lui de autoritățile din Polonia.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de ședere nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. „ declara cei de la politia de frontiera

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul în cauză prin intermediul patronului firmei la care lucra, în Polonia, contra sumei de 1.800 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, din verificările efectuate de colegii noștri s-a stabilit că cetățeanul din Republica Moldova a depășit termenul legal de ședere în spațiul Schengen, de 90 de zile în decursul a șase luni/180 zile, cu 90 de zile, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă și a fost informat în scris despre faptul că împotriva sa a fost luartă măsura interdicției de intrare în țară pentru o perioadă de 1 an.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img