miercuri, 8 mai, 2024

Mineralul esențial pentru inimă și rinichi: Cum se manifestă lipsa acestuia în organism

Distribuie:

Publicat:

Potasiul este un electrolit crucial care îți ajută mușchii, printre altele, dar dacă ai niveluri scăzute ale acestuia, ai putea avea probleme de sănătate. În cazul în care observi că ai multe dintre aceste semne, întreabă-ți medicul despre ce înseamnă deficitul de potasiu și ce trebuie să faci.

La fel ca în cazul calciului sau magneziului, și potasiul este un electrolit care îți ajută corpul să funcționeze în parametrii normali.

Nivel scăzut de potasiu (hipokaliemie)

Potasiul este un mineral (electrolit) din organism. Aproape 98% din potasiu se găsește în interiorul celulelor. Micile modificări ale nivelului de potasiu care este prezent în afara celulelor pot avea efecte severe asupra inimii, nervilor și mușchilor, potrivit doc.ro.

Potasiul este important pentru menținerea mai multor funcții ale corpului:

Mușchii au nevoie de potasiu pentru a se contracta.

Mușchiul inimii are nevoie de potasiu pentru a bate corect și a regla tensiunea arterială.

Rinichiul este organul principal care controlează echilibrul de potasiu prin eliminarea excesului de potasiu în urină.

Când nivelurile de potasiu sunt scăzute (hipokaliemie), te poți simți slăbit, fără putere, deoarece procesele celulare sunt afectate.

Nivelurile normale de potasiu sunt în jur de 3,5-5,0 mEq/L (mEq/L reprezintă miliechivalenți per litru de sânge și aceasta este o unitate de măsură utilizată pentru a evalua nivelul normal de potasiu).

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img