joi, 30 mai, 2024

‘Un’estate Italiana’ își pierde farmecul: Motivul ciudat pentru care un oraș din Italia interzice consumul de înghețată după miezul nopții

Distribuie:

Publicat:

Vara aceasta, atmosfera în cartierele populare din Milano va fi mai puțin “dulce”, deoarece autoritățile au propus interzicerea vânzării de mâncare la pachet după miezul nopții. Această măsură controversată, menită să combată “viața de noapte sălbatică” și să ofere liniște locuitorilor, a stârnit dezbateri aprinse.

Viceprimarul Marco Granelli a declarat că a primit numeroase plângeri de la localnici, care se plâng de zgomotul excesiv generat de petreceri și terasele deschise până târziu în noapte.

Interzicerea vânzării de mâncare la pachet, inclusiv pizza și înghețată, după miezul nopții, ar trebui să încurajeze oamenii să se întoarcă acasă mai devreme și să reducă agitația nocturnă.

De asemenea, barurile și restaurantele vor fi obligate să închidă zonele exterioare începând cu ora 00.30 în zilele lucrătoare și cu ora 1.30 în weekend, în speranța că străzile vor deveni mai liniștite.

Această măsură drastică ar urma să intre în vigoare începând din luna viitoare și până la începutul lunii noiembrie, dacă va fi aprobată.

Mulți italieni sunt nemulțumiți de interdicție, considerând-o o restricție nejustificată a libertății individuale și a tradiției locale. Marco Barbieri, reprezentant al asociației comercianților, a avertizat că interzicerea plimbărilor după cină și a înghețatei, elemente esențiale ale culturii italiene, nu va aduce bucurie locuitorilor.

Primarul Giuseppe Sala a apărat măsura, exprimându-și dorința de a proteja odihna localnicilor și invitând reprezentanții comercianților la discuții pentru a găsi soluții alternative care să satisfacă toate părțile implicate.

Se așteaptă ca interdicția să fie aplicată în 12 zone, inclusiv în cartierele centrale Brera și Ticinese, precum și în Darsena, Arco della Pace și Lazzaretto, împreună cu arterele aglomerate Corso Como și Corso Garibaldi. Barurile, restaurantele și gelateriile din aceste cartiere vor fi afectate de interdicție, iar Lino Stoppani, președintele asociației hoteliere, a avertizat că această regulă va crea prejudicii grave pentru afacerile locale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img