joi, 9 mai, 2024

Veste excelenta pentru bolnavii de cancer

Distribuie:

Publicat:

Un nou vaccin impotriva cancerului ce implica un medicament imunoterapeutic si o chimicala ce ii creste eficienta s-a dovedit 100% un succes in cadrul testelor de tratare a melanomului la soareci.

In cadrul studiului, specialistii au aratat ca noua terapie poate lupta cu episoadele recurente de cancer, scrie Science Alert. „Aceasta terapie furnizeaza un raspuns complet, unul curativ, in cazul tratarii melanomului”, a afirmat Dale Boger din cadrul Institutului de Cercetare Scripps din California, noteaza descopera.ro. 

„Precum un vaccin care antreneaza corpul sa lupte impotriva patogenilor externi si aceasta terapie antreneaza sistemul imunitar sa atace tumora”, a adaugat el. 

Cercetatorii au analizat 10.000 de compusi pentru a descoperi unul ce poate creste eficienta medicamentelor imunoterapeutice utilizate pentru distrugerea cancerului. In cele din urma au descoperit ca chimicala Diprovocim ce creaza legaturi cu un receptor al sistemului imunitar. Urmatorul pas a fost reprezentat de testarea compusului alaturi de terapiile obisnuite pentru tratarea tumorilor la soareci. 

Cercetatorii au utilizat un grup de soareci cu o forma agresiva de melanom, modificata genetic pentru a contine ovalbumina, pe care cercetatorii o utilizeaza in timpul analizarii raspunsului sistemului imunitar la cancer. 

Toti soarecii au primit medicamentul anti-PD-L1 ce are ca scop prevenirea raspandirii celulelor tumorale. Apoi subiectii au fost impartiti in trei grupuri de cate opt soareci. Un grup a primit doar anti-PD-L1 si o injectie cu ovalbumina. Al doilea grup a primit ambele tratamente, plus chimicala Diprovocim, pentru stimularea actiunilor sistemului imunitar. Al treilea grup a primit anti-PD-L1 cu ovalbumina si un compus numit alum, in locul chimicalei. Fiecare animal a primit o doza din acest tratament o data la sapte zile. Echipa a descoperit ca in ziua 54 primul grup avea o rata de supravietuire de 0%, grupul ce a primit compusul alum 25% si grupul ce  primit Diprovocim avea o rata de 100% de supravietuire. 

Echipa a explicat ca vaccinul functioneaza prin stimularea sistemului imunitar ce creeaza un tip special de celule ce lupta impotriva cancerului, numite leucocite, ce se infiltreaza in tumora. Efectele au putut fi observate si dupa ce cancerul a disparut. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img