miercuri, 22 mai, 2024

Vaslui : Dosare penale pentru comercializarea articolelor pirotehnice

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au desfasurat in ultima perioada o serie de controale pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice si juridice in timpul sarbatorilor de iarna, controale de pe urma carora au intocmit noua dosare penale. Mai exact, politisti din cadrul IPJ Vaslui, au desfasurat 10 actiuni de amploare in zonele unde existau date ca se comercializeaza astfel de produse. "In urma controalelor efectuate, politistii au intocmit noua dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive. Totodata, a fost indisponibilizata, in vederea confiscarii, cantitatea de aproximativ 600 de kilograme de articole pirotehnice, in valoare de 43.000 de lei", dupa cum transmite Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vaslui. Politistii au atras atentia cu privire la faptul ca este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a anumitor articole pirotehnice de divertisment si de scena din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor, materialelor, animalelor si a mediului.

"Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 si P1 catre persoane cu varsta sub limita prevazuta de lege, respectiv 18 ani, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda", au mai precizat reprezentantii IPJ Vaslui.

In conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment numai in conditiile in care exista acordul Primariei, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean si avizul Inspectoratului Judetean de Politie pe a carui raza se executa jocurile respective.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img