marți, 21 mai, 2024

Sase ani de cand Serban Ionescu s-a stins din viata. S-a spus ca l-a ucis o capusa

Distribuie:

Publicat:

Marele actor Serban Ionescu a incetat din viata la 62 de ani, acum sase ani, pe 21 noiembrie 2012, dupa luni intregi de suferinta crunta. L-a ucis o capusa. Din pacate, boala de care a suferit nu avea leac, iar medicii au fost complet neputinciosi.

Un barbat frumos, un actor mare, foarte talentat. Serban Ionescu s-a facut remarcat dupa ce a jucat magistral rolul principal din filmul ”Ion. Blestemul pamantului, blestemul iubirii”, in 1980.

Serban Ionescu, biografia

Serban Ionescu s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia, dar a copilarit in diverse orase, unde tatal sau, pilot de vanatoare, era detasat. Visa sa ajunga si el pilot, dar scena l-a atras mai tare. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta, a recitat mult, iar dupa patru incercari a intrat la Teatru, la clasa regretatului Amza Pelea. La terminarea facultatii, a fost repartizat la Teatrul din Petrosani.

In 1980, regizorul Mircea Muresan ii incredinteaza rolul vietii sale: Ion,  ecranizarea romanului Rascoala de Liviu Rebreanu. Filmul ”Ion. Blestemul pamantului, blestemul iubirii” ii aduce notorietate. Desi au urmat zeci de alte roluri importante de teatru si film, rolul Ion a ramas de referinta pentru Serban Ionescu.

Serban Ionescu, familia

Serban Ionescu a ramas inmarmurit dupa ce a vazut fotografiile cu sotia lui alaturi de un amant. Acelasi barbat din cauza caruia actorul si actrita Magda Catone au fost la un pas de divort in 2010, dupa 30 de ani de casatorie.

Serban Ionescu si Magda Catone s-au casatorit in anul 1983, iar baiatul lor, Carol, s-a nascut in 1995, dupa 13 ani de tratamente. In 2012, divortul devenise scandalos si era in toi.

Serban Ionescu, ucis de o capusa

Actorul Serban Ionescu se afla intr-un proces urat de divort, cand a fost doborat de o capusa. A urmat un tratament cu antibiotice foarte puternice, dar boala a fost devastatoare. Ultimele luni de viata au fost un calvar pentru indragitul actor. Diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica, boala neurovegetativa ce presupune degenerarea neuronilor motori ai maduvei spinarii, Serban Ionescu a stat mai mult prin spitale.

Din pacate, boala de care a suferit, borelioza,  nu are leac, iar medicii au fost complet neputinciosi. Artistul a fost internat din nou in spital, in stare foarte grava. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului au devenit treptat din ce in ce mai dificile. Chipul sau frumos s-a transformat intr-o masca a suferintei.

Actorul Serban Ionescu a murit aproape de miezul noptii de 21 noiembrie 2012. Ne-a lasat roluri memorabile in peste 50 de filme si piese de teatru TV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img