duminică, 2 aprilie, 2023

Publicat:

Producatorul chinez de turbine eoliene Ming Yang Wind Power Group Ltd. a anuntat joi ca a ajuns la un acord pentru construirea unui parc eolian de 200 de megawati in Romania pentru firma Speranta & Succesul SA, transmite Bloomberg.

Pentru acest proiect, ale carui costuri sunt estimate la aproximativ 400 milioane de euro, Ming Yang va furniza turbine eoliene cu o putere de 2 megawati fiecare si, de asemenea, va fi responsabil de lucrarile de constructie pentru dezvoltatorul romanesc de energie regenerabila, informeaza Agerpres.

„Ming Yang se asteapta sa utilizeze aceasta oportunitate din Romania ca o baza pentru expansiune”, a declarat presedintele companiei chineze Zhang Chuanwei intr-un comunicat de presa.

Luni, a fost semnat la Bucuresti contractul intre compania chineza Ming Yang Wind Power Group si Romanian Paunescu Corporation pentru investitii in centrale eoliene si echipamente de export. Potrivit lui Bobby Paunescu, presedintele companiei romanesti, parcul eolian, care va avea o putere de 200 MW, va fi realizat in urmatoarele 11 luni in zona VasluiHusi, si va conduce la crearea de 1.300 de locuri de munca.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite