BREAKING NEWS! Razboi deschis la Pungesti! Satenii, saltati cu dubele – UPDATE

Publicat:

UPDATE 9:09 – „Jandarmeria a intrat in forta in tabara de Rezistenta, a pus garduri in jurul oamenilor si a inabusit rezistenta unui numar mult mai mic de oameni mult mai curajosi si pasnici, aratand din nou ca este instrumentul de opresiune al unui stat corupt, putred, mincinos si ucigas! Oamenii din Pungesti nu renunta, rezista! 7 protestatari au fost luati de jandarmerie si dusi la politie in mod abuziv! Doi oameni au fost transportati la spital, printre care si domnul Spiridon.

Toti cei care vor sa ni se alature si vor sa puna capat acestor abuzuri sunt chemati azi, de la orele 12:00, la moara Sima, la marginea cordonului de jandarmi, pe drumul dinspre Barlad, la interesectia cu drumul spre Bacau! E nevoie de sprijin si solidaritate! Trebuie sa ne strangem, sa strangem randurile, sa luptam si sa aratam ca nu se poate trece peste vointa oamenilor! Chevron si Guvernul isi sapa propriul mormant, cu abuzuri peste abuzuri si cu sfidarea cetatenilor”, spun membrii rezistentei de la Pungesti.

UPDATE 7:30 – Jandarmii, care depasesc de circa sapte ori numarul protestatarilor au izolat complet Tabara de Rezitenta din Pungesti si nimeni nu poate patrunde acolo. Conform ziarului Vremea Noua, unii dintre cei care au venit in ajutorul oamenilor din tabara s-au strecurat prin padure, pe deal, dar si de acolo jandarmii i-au intors si i-au insotit pana lvanesti, inclusiv pe jurnalistii care au incercat sa ajunga in tabara.
Liderii Miscarii de Rezistenta, Zina Domintean si Constantin Paslaru, au fost ridicati de jandarmi si bagati in dube, precum si mai multi protestatari din corturile instalate in tabara. In prezent sunt doua victime care au ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, unul fiind Costica Spiridon cu lipotimie, in urma unui atac de panica iar cealalta victima fiind tot un protestatar din Pungesti, care acuza dureri abdominale, dupa ce, spune el, a fost lovit de jandarmi.
Oamenii din Tabara de Rezistenta din Pungesti, care au mai ramas foarte putini, sunt legitimati si ridicati rand pe rand si apoi transportati la Vaslui cu dubele Jandarmeriei. Utilajele Chevron, pazite de jandarmi au ajuns pe terenul unde se va instala sonda de foraj pentru explorarea gazelor de sist iar paza lor este asigurata de jandarmi.
Jandarmeria sustine ca a intrat in forta dupa ce unii protestatari ar fi atacat masinile MAI.
„In vederea informării corecte şi oportune a mass-media, precum şi a opiniei publice, Jandarmeria face următoarele precizări:

–  efective ale Jandarmeriei sunt prezente pe raza comunei Pungeşti judeţul Vaslui pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică;

– misiunea Jandarmeriei este de a asigura un climat de normalitate în zonă pentru prevenirea oricăror incidente ce pot duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, asigurarea fluenţei circulaţiei pe căile de comunicaţii, precum şi prevenirea comiterii oricăror fapte antisociale;

– pe timpul deplasării efectivelor către localitatea Pungeşti, în apropierea localităţii Siliştea, un grup de aproximativ 100 de persoane a blocat drumul judeţean din localitate, fiind necesară acţiunea jandarmilor în vederea deblocării căii de acces;

– persoanele în cauză au avut un comportament ostil la adresa forţelor de ordine, pe timpul acţiunii pentru deblocarea căii de acces, un autovehicul din dotarea Jandarmeriei fiind avariat;

– 7 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui în vederea identificării acestora şi stabilirii condiţiilor în care s-au produs evenimentele în care aceştia au fost implicaţi.

Activitatea Jandarmeriei se va desfăşura in continuare, in conformitate cu atribuţiile legale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, acţionându-se totodată cu fermitate şi echidistanţă împotriva oricăror încălcări ale legii”

STIRE INITIALA – Scandal in toata regula in comuna vasluiana Pungesti. La aceasta ora, intre jandarmi si localnici s-a iscat un adevarat razboi, dupa ce oamenii legii au intrat cu forta in zona unde se organiza tabara de rezistenta. Oamenii sunt ridicati la aceasta ora si urcati in dube, in vreme ce se monteaza garduri in zona. Conform presei locale, accesul jurnalistilor nu este permis, in vreme cu autoritatile locale nu sunt de gasit. DE saptamani bune, localnicii din Pungesti au organizat o rezistenta impotriva companiei america Chevron care vrea sa extraga gaze de sist din zona.

„Pungesti este prima comuna sub asediu din Romania Postdecembrista: jandarmii aresteaza oamenii direct din curti, de pe strada. Tabara de rezistenta este inconjurata cu garduri montate ilegal de jandarmi pe proprietate privata. Actiunile au inceput inainte de orele 6.00, contrar prevederilor legale si constitutionale. Sute de jandarmi lovesc cetatenii fara mila si avertisment. La Pungesti a inceput RAZBOIUL impotriva poporului roman. Presa este tinuta la distanta, activisti si sateni au fost luati cu dubele si altii sunt raniti in Ambulante. Coloana de masini din Vaslui cu politie, Jandarmerie, utilaje Chevron are 4 km lungime! Sunt 45 de masini!”, arata membri miscarii de rezistenta de la Pungesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img