duminică, 10 decembrie, 2023

Tatal care si-a ars copilul, indiferent fata de autoritati

Distribuie:

Publicat:

Politistii Postului de Politie Ivanesti au demarat cercetari cu privire la agresiunea comisa asupra copilului de 10 ani care a ajuns cu arsuri grave la spital, dupa ce a fost pus de tatal sau sa stea cu mana pe jarul ancins. O ancheta in acest caz a fost demarata si de reprezentantii Protectiei Copilului. Ieri, acestia i-au gasit cei trei frati ai baiatului agresat la bunici, dar, surpriza, tatal era deja plecat “in Banat, la munca”. Deocamdata, cei trei minori au ramas la bunicii paterni, care si-au asumat sarcina de a avea grija de ei.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, minorul de 10 ani care a ajuns la spital cu arsuri grave a provocat, in ziua de 15 iulie, un incendiu intr-o anexa a locuintei parintilor. Focul a fost stins la scurt timp de un vecin, parintii minorului fiind, in acel moment, plecati la munca. “Tatal, in varsta de 34 ani, a aflat despre fapta fiului doua zile mai tarziu, pe 17 iulie. Se pare ca s-a infuriat foarte tare si l-a pedepsit punandi mana deasupra jarul din soba, provocandu-i arsuri la palma dreapta. In aceeasi zi, minorului iau fost acordate ingrijiri medicale la dispensarul din comuna. In seara de 19 iulie, minorul a fost dus de parinti din nou la dispensar, moment in care a fost solicitata ambulanta, victima fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Ulterior, copilul a fost transferat la o unitate medicala din municipiul Iasi” a declarat Mihaela Straub purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

In functie de rezultatul cercetarilor si de numarul de zile de ingrijiri medicale de care va avea nevoie victima pentru vindecare, se va stabili incadrarea juridica exacta a faptei. Politistii au sesizat si reprezentant ii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui. Aces-tia s-au deplasat, luni, la Ivanesti dar… surpriza!!! “Inca de duminica, in cursul serii, tatal si-a luat cei trei copii mai mici, de 8 ani, 6 ani si 4 ani, si i-a dus la parintii sai, spunand ca pleaca la munca in Banat si ca le va trimite bani din doua in doua saptamani. Pentru ca mama se afla cu victima la spital, bunicii paterni si-au aratat toata disponibilitea de a avea grija de copii. S-a consatat ca acestia dispun de resursele necesare pentru a indeplini sarcina pe care si-au asumat-o. Mai mult, au existat si alte rude care si-au aratat disponibilitatea de a avea grihja de minori. Se pare ca in familia celor patru copiii exista un climat conflictual, generat de consumul de alcool, dar copiii sunt totusi bine ingrijiti: au o stare de sanatate buna, conditii decente de locuit si sunt scolarizati. Pentru ca mama este la Iasi cu copilul ranit, nu s-a putut stabili cu exactitate unde se afla ea in momentul in care a avut loc incidentul si care a fost reactia ei in momentul in care tatal a agresat copilul. Familia ramane in continuare in montorizarea noastra, iar ancheta va continua”, a precizat Ionut Danila, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img