Zeci de kilograme de peste congelat, retras de la comercializare

Publicat:

Circa 70 de kilograme de peste congelat care aveau ambalaje deteriorate sau erau etichetate necorespunzator au fost retrase, zilele trecute din comert. Acestea, dar si alte nereguli au fost descoperite de inspectorii DSVSA Vaslui in cadrul unor controale „fulger”.

Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare (DSVSA) Vaslui au efectuat, in saptamana 20-25 martie, o serie de controale „fulger” in piete, pescarii si magazine alimentare. Au fost verificate 16 pescarii, sase supermarketuri, 11 magazine si o fabrica de produse din peste.

„In cadrul verificarii celor 34 de unitati de vanzare cu amanuntul care comercializeaza peste si produse din pescuit, inspectorii DSVSA Vaslui au descoperit sase unitati care nu respectau normele si cerintele prevazute de legislatia sanitar-veterinarasi pentru siguranta alimentelor. Printre deficientele constatate se numara comercializarea produselor in ambalaje deteriorate, igienizarea necorespunzatoare a spatiului de lucru, etichetarea necorespunzatoare, personal fara echipament corespunzator. In consecinta, s-au aplicat cinci avertismente si o amenda contraventionala in valoare de 600 de lei si s-au retras din consum 73 de kilograme peste congelat, in valoare de aproximativ 700 de lei”, a declarat dr. Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img